Кандидатът на Сръбската Прогресивна партия за президент на Сърбия Томислав Николич заяви, че ще представи доказателства, че е имало изборна кражба.

По думите му доказателствата ще елиминират Демократичната партия на Борис Тадич от политическия живот.

На практика ние спечелихме навсякъде, някъде те откраднаха повече и някъде по-малко", каза Николич.

Това, което мога да ви покажа, може да се сравни с 9,000 избирателни секции" сподели Николич пред журналисти след сесия на борда на Сръбската Прогресивна партия, съобщи B92.net.

Той допълни, че е информирал членовете на борда, че ако спечели президентските избори ще подаде оставка от всички постове в партията.

Казах им да се подготвят за това дори и да смятам, че Сръбската Прогресивна партия е мое дете. Искам да помогна на всички деца в Сърбия и партията трябва да бъде подготвена да работи без мен", отбеляза Николич.

Николич подчерта, че трябва да напусне позицията в партията, ако бъде избран за президент, защото така е посочено в Конституцията.

"Ако Тадич може да погазва Конституцията, то аз не мога", изтъкна Николич.

Той обяви, че ще разговаря с лидера на Демократичната партия на Сърбия Войслав Кощуница да получи неговата подкрепа на балотажа на президентските избори.

По-късно днес Борис Тадич отхвърли обвиненията срещу него, заявявайки, че той „ще спечели на втория тур на президентските избори въпреки това".

Вторият тур ще се проведе на 20 май.