ДПС няма да подкрепи в пленарна зала назначаването на Екатерина Захариева за нов правосъден министър.

"Не защото имаме някакви съмнения относно нейните експертни и професионални качества, а като знак за това, че трябва да се подходи много отговорно към този изключително важен ресор", обясни пред журналисти в парламента народният представител от движението Четин Казак.

По думите му този ресор се нуждае от много сериозна компетентност и отдаденост. "Имаме много високи очаквания", заяви Казак.

От думите му стана ясно още, че в ДПС се надяват новият министър да докаже, че наистина желае съдебната реформа да се случи по най-добрия начин.
"Ние сме подкрепяли и ще подкрепяме всеки и всяко предложение, което би ни убедило, че е в правилната посока - а именно продължаване на съдебната реформа", загатна все пак Казак по отношение на това дали ако Захариева ги убеди в това, то от ДПС ще я подкрепят.

"Върху плещите на новия министър ще легне много трудната задача да започне и да изпълни с реално съдържание усилията за провеждане и успешно осъществяване на съдебната реформа чрез законодателни актове", заключи ДПС депутатът.