ГЕРБ поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова да посочи кои бизнесмени са искали да овладеят партията й.

Днес от парламентарната трибуна Нинова обяви в размяна на реплики с премиера Бойко Борисов, че не е подала оставка, защото бизнесмени и олигарси са искали да превземат партията й.

Нинова пита Борисов дали е премиер или управител на летен лагер

Нинова пита Борисов дали е премиер или управител на летен лагер

Тя захапа премиера, че играе танго две напред и една назад

Депутатът Делян Добрев заяви на брифинг в централа на ГЕРБ, че е важно да се разбере дали има такива бизнесмени и олигарси и кои са.

"И ако няма - тезата е, че Нинова се прави на жертва с цел да спечели гласоподавателите си, защото Корнелия Нинова никога не е била бизнесмен, никога не е приватизирала", каза Добрев и попита риторично "каква е целта 3 години да се мълчи кои са тези бизнесмени и олигарси".

"Настояваме като се каже "а" - да се каже "я", обяви още Делян Добрев.

Той предложи и друг вариант - ако Нинова я е страх, то поне да каже откъде са и с какъв бизнес се занимават, млади или стари са, за да може по косвени признаци да се направят изводите.

"Защото ако случката не е съществувала, значи някой иска да се изкара жертва преди конгреси и избори в столетницата с цел да спечели гласовете на Общото събрание", добави Добрев, подчертавайки, че са станали свидетели на поредния опит за манипулация от страна на Нинова.

Депутатът Александър Ненов допълни тезата на Делян Добрев: "Някой се опитва да влияе и взема решение в нейната партия - някакви олигарси, с помощта на Борисов се опитват да овладеят нейната партия. Ако това е така, искаме незабавно да посочи тези лица и фирми и къде и кога са се срещали".