Проект на законови промени предвижда криминализиране на шофирането с превишена скорост, в нетрезво състояние и без книжка.
Предлага се тежко наказание за превишена скорост с и над 60 км/ч спрямо разрешената.

Припомняме, миналата седмица премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание постави ултиматум на МВР да вземе строги мерки срещу войната по пътищата. Срокът, поставен от Борисов, изтича днес.

Началникът на отдел „Пътна полиция" Бойко Рановски обяви в студиото на БиТиВи, че в проекта се предвижда при тежки нарушения на пътя и отнемане на  регистрационните номера на автомобила.
За отнемане на колите на джигитите призова миналата седмица и премиерът Бойко Борисов.

По думите на Рановски крутите мерки се провокират от факта, че че войната по пътищата продължава.

Тазгодишната статистика на МВР показва отново увеличение на броя на жертвите при катастрофи. От началото на тази година убитите и ранените при пътни инциденти са повече от тези за 2014 г. Убити са 526 души или с 20 повече от миналата година и са ранени 6814, което с 214 повече от миналата година.

Припомняме, вчера при поредния инцидент загина 3-годишно дете, а шофьорът беше пиян.

Относно неправилното паркиране, срещу което КАТ София също се включи с патрулите с камери, Рановски призова хората да изпращат сигнали чрез снимки и видео и обеща всеки един от тях да бъде проверен. Той допълни, че е важно също гражданинът, който е подал сигнал, да свидетелства, за да бъде наказан нарушителят.