Днес ще се събират подписи за издигане на бившия кмет на столичния район  "Младост" Десислава Иванчева като независим кандидат за представител в Европейския парламент ще се събират на следните локации в София.

Събитието се организира чрез социалните мрежи и е публикувано в профила на самата Иванчева във "Фейсбук".

Посочени са и местата, където се събират подписите.

- от 10:00 до 14:00 часа на метростанция НДК, кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий" (бившата Аптека).

- от 17:00 до 20:00 часа на ежедневния пункт на главния вход на пазара в "Младост" 1, до входа на метростанция "Младост" 1 в посока Бизнес парк/Летище София.

- от 18:00 до 20:00 часа на Кооперативния пазар в "Люлин" (кръстовището на бул. "Панчо Владигеров" и бул. "Джалахарвал Неру")

- от 14:30 до 15:30 часа пред Специализирания наказателен съд на ул. "Черковна" №90 (на гърба на Мол "Сердика")

Целта е да се съберат най-малко 2500 подписа в следващите няколко дни, за да издигнат Десислава Иванчева за Евроизборите.

Припомняме, че вчера прокуратурата поиска 20 години затвор за Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Такава присъда прокурорите поискаха и за третия обвиняем по делото Петко Дюлгеров, съобщиха БНТ и bTV.

Среден размер присъда поискаха прокурорите по делото срещу Иванчева

Среден размер присъда поискаха прокурорите по делото срещу Иванчева

Иванчева и Петрова ще съдят Гешев

В неделя се проведоха финалните пледоарии по делото.

За мен няма законово събрани доказателства. Ние сме искали само в полза на гражданите. Моля да бъда оправдана. Не съм искала подкуп, не съм получавала подкуп, искала съм моите съграждани да живеят по-добре, заяви Иванчева в последните си думи пред съда, цитирана от "Нова".

Прокуратурата и КПКОНПИ вместо да разследват, преследват един независим кмет. Многократно по това дело е нарушена презумпцията за невинност", заяви от своя страна Биляна Петрова. ""Пришиват" ме към Иванчева от самото начало, при мен забавяния няма. Аз съм отделен човек, категорична беше Петрова.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха задържани преди една година с безпрецедентно дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата.

Службите бяха критикувани още тогава за нарушаване на човешките права на обвиняемите. Тримата обвинени прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за условията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста с мярка "домашен арест" малко преди Коледа 2018 година отново със скандал, който предизвика напрежение между Специализирания съд и ВКС. Тогава беше назначена и проверка, която бе разпоредена от шефа на ВКС Лозан Панов заради бързите действия на обвинението. Проверката завърши със заключение за инцидентен случай на неправилна съдебна практика.

Присъдата ще стана ясна в понеделник.