Бойко Борисов В Москва главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов заяви, че не е запознат с днешните медийни публикации в България, свързани с Доклада на МВР за престъпността, но смята, че не е предизвикал скандал, нито че има някакъв компромат.

Не бих искал да коментирам нещо, което съм казал само преди три дни, заяви Борисов пред БНР. В присъствието на министъра проведохме съвещание, преценихме, че с информацията, която имаме за някои терористични актове проведени в София, включително със смърт на хора, е редно да запознаем премиера и президента, подчертава Бойко Борисов.

Това, което сме направили, сме го предали на министъра. Аз не виждам никъде компромати или каквото и да било такова, заяви главният секретар на МВР.

Според ген. Борисов, скандал няма. Ако да запознаеш премиера и президента се приема за нещо неправилно и скандално, аз не смятам така, каза той и подчерта, че това е извършено по надлежния ред.

Борисов е в руската столица за участие в международно антитерористично съвещание на спецслужбите.

Пред 60 спецслужби от 41 държави ген. Борисов говори за предприеманите в България мерки за ограничаване на възможностите за пране на пари в банковата система, за пресичане на каналите за мръсни пари, които биха могли да финансират международния тероризъм.

В рамките на съвещанието той е разговарял с много представители на спецслужби, сред които на САЩ и Русия. Изводът от срещите му е, че България продължава да бъде смятана за една от най-спокойните държави.

Поради промените в статута на руската гранична служба, българската страна подписа нов годишен протокол за сътрудничество с нея.