Обвиненият за предумишлено убийство, Калоян Каймакчийски, на 34 години, е получил от Софийски градски съд най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", по искане на Софийска градска прокуратура. Първоначално той бе задържан за срок от 72 часа.

Според съда има достатъчно доказателства за престъплението, за които е привлечен обвиняемият. Съдът прие също и, че са налице както реална опасност от извършване на ново престъпление, така и последователността от действията на К.К. при извършване на престъплението и укриването на следите. Поради тези факти, на лицето му е определена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража"

Решението не е окончателно и то може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, че 

Обявената за изчезнала жена, бе открита мъртва в София, на 07 април 2023г. Полицията работи по основната версия за отвличане, завършило с убийството на младата жена. Тялото на жертвата е открито в багажника на кола. Багажникът бил залепен с полиуретанова пяна. Автомобилът е откаран в автосервиз и там е намерено тялото.

Между жертвата и заподозреният е имало връзка. Те са имали близки отношения и основната версия е, че в резултат на тази връзка възниква противоречие, което е довело до убийството

Жертвата е подавала сигнал и е търсила помощ от Неправителствени организации. Липсват данни са сигнал към МВР.  

Припомняме и, че на 8 февруари т.г. бе убит психологът Иван Владимиров от съсед, срещу който има входирани в МВР множество жалби от жертвата.