Абсолютно нищо не е свършено в Министерство на културата. Няма да говоря за хаос и разруха, защото невинаги за това трябва да бъде винен министърът, а хората около него. Това заяви служебният културен министър проф. Велислав Минеков пред БиТиВи.

Тъжното е това, което не се е случило в Министерство на културата, изтъкна проф. Минеков.

Нормално ли е началник на кабинет да бъде специалист по фотоволтаици, запита той.

Никой не е канил проф. Минеков в правителството на Кирил Петков, но предишния път, когато бил служебен министър, поне начертал как трябва да изглежда министърът на културата. Той очерта профила на бъдещия министър на културата, като увери, че в ресорното министерство корупция няма.

Увеличение на парите за култура, иска служебният министър

Увеличение на парите за култура, иска служебният министър

Ще останат нереализирани средства по бюджета на министерството, според Минеков

Проф. Минеков се връща като министър на културата, за да довърши добрите си практики, на които неговите наследници не са обърнали внимание. Бюджетът на Министерство на културата е изключително тъжен, изтъкна той и добави, че каквото може ще направи, "ще ходи и ще проси".

Проф. Минеков е натъжен, защото бюджетът на ресорното министерство е неизползван. В момента служебният министър на културата ще стане резил и ще отиде при служебния финансов министър да иска допълнителни средства за Министерство на културата, посочи той. Проф. Минеков ще се бори археологическите проучвания да получат своето финансиране, за средствата за консервация и реставрация, за капиталови разходи.

Археологическият сезон е провален, алармира Николай Овчаров

Археологическият сезон е провален, алармира Николай Овчаров

Според него бездействието на правителството на Кирил Петков е довело до блокиране на разкопките

Артистите да не плашат с протести, а да питат и да разберат какво се е случило през последните 12 години и 6 месеца, призова проф. Минеков. Помощи ще има, но не се живее само с помощи. Чрез закони трябва да се мисли как да се увеличат средствата за артистите, настоя той и предупреди, че следващият министър, който и да е той, ще трепери.

Проф. Минеков добави, че ще върне всичко, което НДК е притежавало. НДК се развива успешно, няма задължения и това е положително за Министерство на културата.

Христо Мутафчиев иска 1 500 лв. стартова заплата за сценичните работници

Христо Мутафчиев иска 1 500 лв. стартова заплата за сценичните работници

Протести започват от есента, ако исканията не бъдат удовлетворени