От 18 дружества, в 14 са сменени всички - голяма част от управителния съвет, надзорни съвети, одитни комитети и т.н. Информацията, която ми беше подадена от човешки ресурси - огромната част от хората, които са махнати, са били с конкурс и мандат години напред, а всички назначения на практика са без конкурс. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов на пресконференция пред журналисти. Коментара си той направи, след като представи екипа си, с когото ще работи.

Корнелия Нинова: Радев два пъти предаде БСП

Корнелия Нинова: Радев два пъти предаде БСП

Сдаде поста на уволнения от нея шеф на ВМЗ Сопот

В ДКК Стоянов заварил 4 души в Съвета на директорите на компанията, а по закон трябва да се състои от поне 5 души. ДКК не спазва закона, посочи той и добави, че в ДКК ще бъдат назначени още 3 души в Съвета на директорите на компанията, за да станат общо 7 души. Подадени са необходимите документи в Агенцията по вписванията.

"Искам да градя мостове, защото няма да мога да преплувам реката без мост, но не съм дошъл да уволнявам хората", отсече Никола Стоянов. Имаме указания от президента и премиера да не взимаме никаква страна, но видяхме, че изпълнителният директор на ДКК ще е водач на листа, добави той.

Бившият шеф на Кинтекс: Г-жа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4 200 т оръжие

Бившият шеф на Кинтекс: Г-жа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4 200 т оръжие

Нинова поставила капан на президента Румен Радев

По думите му нормално е всеки, който влиза в различните министерства, да анализира каква е ситуацията, за да се прави каквото и да било занапред. В администрацията на МИ последните 7-8 месеца 72 човека са уволнени, което е доста над 10% от целия екип. Средно по 10 човека на месец са били уволнявани.

"Корнелия Нинова говори за реваншизъм и че аз сега ще дойда и ще сменя всички нейни кадри на партията. Аз съм човек, който е дошъл на стола й да надгражда, а не човек, който е дошъл да уволнява хора", увери Стоянов. Той ще подхожда към всеки един служител индивидуално и, където види, че някои си върши работата като хората, няма да бъде уволняван.

Военнопромишленият комплекс е важна тема и там анализът също е готов. Компаниите започват да получават фактури за неустойки от техните контрагенти. Износите се забавят и не могат да се изпълняват договорите, като вредите за този финансов сектор са огромни, посочи служебният икономически министър. "Въпреки, че това е бомба, но ако трябва да гръмне в ръцете ми, ще гръмне, но аз ще подкрепя бизнеса", увери Стоянов.

Бившият шеф на НИТИ-Казанлък обжалва уволнението си

Бившият шеф на НИТИ-Казанлък обжалва уволнението си

Нинова знае какво работи дружеството, смята Делян Начев

Той недоумява още как е редно да се уволнява ръководител на НИТИ-Казанлък, а не е било редно да се свика междуведомствената комисия за износа на оръжия. Тази политика по назначения, която е била водена, е еднозначна в много лоша посока, оцени Стоянов действията на бившия министър на икономиката - Корнелия Нинова. Той не знае какво се е целяло с подобни действия, но по думите му наистина е много жалко, когато МИ се използва за някакви други цели.

БСП обвини служебния кабинет, че започва с чистки и реваншизъм

БСП обвини служебния кабинет, че започва с чистки и реваншизъм

Служебните министри да дойдат на предизборната шатра на БСП

Ще се мисли за второ заседание на комисията, за да може с две бързи заседания да се отпуши секторът, който буквално е поставен "на колене". Междуведомственият съвет не се е провеждал от май месец и вече има сигнал от немски инвеститор, който обмисля да се изтегли от Габрово. Много ми е болно като видя такова нещо заради някои чиновник, който поради не знам каква причина не си е мръднал пръста, за да се стигне дотам, изтъкна Стоянов.

Той ще спазва решенията на последния парламент и каквото е решено за Украйна, така ще се случи. Нямам основания как да върна нещо, докато е било редовно правителство с парламент и е можело да се вземат мерки, като се ограничи износът за оръжия за Полша, отбеляза Стоянов. Той не е запознат дали 4 200 тона оръжия са били изнесени за Украйна. Не мога да потвърдя, че е така, но и не мога да отрека. Не съм изискал такава справка, защото не мисля, че е от голямо значение, добави служебният министър.

Началникът на кабинета на Нинова оказвал натиск на ВМЗ-Сопот за износа на оръжия?

Началникът на кабинета на Нинова оказвал натиск на ВМЗ-Сопот за износа на оръжия?

Нинова се притеснява от информация за оръжие за Украйна през посредници в Полша, според бившия директор на "Кинтекс"