Британският финансов министър Риши Сунак ще представи план на стойност 5 милиарда британски лири.

Тойе е насочен към подпомагане на бизнеса, за да се смекчи негативното въздействие на блокирането, предизвикано от коронавируса, разкри АП.

Агенцията се позовава на изявления от британското правителство.

Около 700 000 фирми ще отговарят на условията за безвъзмездни средства на стойност до 18 000 британски лири, като се уточнява, че безвъзмездните средства ще се отнасят най-вече за сферата на услугите, заведенията за гости и магазините.

По-рано Риши Сунак разкри, че планира да въведе бърз визов режим, за да позволи на Лондон по-успешно да привлече експерти от сферата на технологиите от целия свят.

Шести пореден месец ръст на безработицата във Великобритания

Шести пореден месец ръст на безработицата във Великобритания

Безработицата през декември 2020 г. е нараснала до 5,1 на сто

Почти 2 милиона души във Великобритания не са работили повече от шест месеца по време на пандемията на коронавируса, на фона на нарастващия риск за работниците от дългосрочни икономически щети, причинени от кризата.

Очаква се безработицата да достигне 2,6 милиона до средата на годината, тъй като схемата, която струва почти 50 милиарда лири и субсидира заплатите на почти 9 милиона работни места в своя пик през май миналата година, трябва да приключи в края на април.