Иран и Пакистан призоваха Съвета за сигурност на ООН да предприеме действия срещу Израел, заявявайки, че незаконно е атакувал съседни държави и чужди дипломатически съоръжения.

Коментарите, които обвиняват Израел в "голяма ескалация във вече нестабилен регион", са в съвместно изявление, публикувано в сряда от външното министерство на Пакистан след тридневното посещение на президента на Иран Ебрахим Раиси.

По-рано миналата седмица, постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя нарече парад на лицемерието и двойните стандарти свиканото спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН за ответния удар на Иран срещу Израел.

Небензя подчерта, че иранската атака е настъпила в резултат на бездействието на Съвета за сигурност на ООН по отношение на израелската атака срещу ирански дипломатически съоръжения.

"Това което се случи през нощта на 14 април, не се случила във вакуум. Стъпките на Иран бяха отговор на срамното бездействие на Съвета за сигурност на ООН, отговор на явната атака на Израел срещу Дамаск" каза той.

Иран укрепва отношенията си с Шри Ланка

Иран укрепва отношенията си с Шри Ланка

Ебрахим Раиси пристигна на визита в островната страна