Марин льо Пен, лидерът на френската крайнодясна партия „Национален фронт", обяви, че ще се „противопостави" на баща си на предстоящи регионални избори, съобщава „Франс прес".

След серия от спорни коментари, включително за газовите камери на нацистите, позицията на Жан-Мари льо Пен изглежда стои някъде „между унищожаване на всичко, което може да е полезно и политическо самоубийство", отбелязва Марин льо Пен в съобщение.

Тя добави, че на заседанието на Политическото бюро на „Националния фронт" на 17 април ще се противопостави на кандидатурата му начело на изборната листа в Прованс-Алпи-Лазурен бряг във връзка с регионалните избори през декември.

Миналата седмица Жан-Мари льо Пен, основател на „Национален фронт", повтори, че газовите камери са само „детайл" от Втората световна война.

С „дълбока тъга" Марин льо Пен заяви, че на срещата на Политическото бюро на партията ще поиска „да обсъди с него как най-добре да защитят политическите интереси на „Националния фронт".

Неговият статут на почетен президент не му позволява да взема „Националния фронт" за заложник, да прави такива глуповати провокации, които изглежда имат за цел да ми навредят, но които за съжаление засягат цялото движение, официалните му лица, кандидатите, членовете и най-тежко гласоподавателите", подчерта Марин льо Пен, която е лидер на партията от 2011 година.