Адвокатът на основния заподозрян за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов - Заур Дадаев, опровергава твърденията, че в неговия дом е бил открит и иззет пистолета, с който е стреляно във фаталната нощ.

Припомняме, че миналата седмица вестник „Известия" съобщи, че следствието, водещо делото за убийството на опозиционера Борис Немцов, е открило пистолета, с който се предполага е бил разстрелян политикът. Според информацията пистолетът и пет патрона с калибър 9х18 са подложени на балистична експертиза.

Няма никакъв нов пистолет в доказателствата към делото. Пистолетът, с който е убит Немцов, не е наличен, най-вероятно няма и да бъде, след като не е намерен до този момент", коментира адвокат Цакаев и определи появилите се в медиите съобщения за открито оръжие като „слухове".

Той пояснява още, че е присъствал на обиск в дома на родителите на Дадаев в Ингушетия, от където са иззети гилзи. По думите му, никакви други такива обиски не са били правени. Ако има иззето или открито оръжие, би следвало защитата да е запозната с назначените експретизи. Такова нещо обаче няма, посочва Цакаев