Късно през нощта руските войски са нанесли удари с дронове по украинския град Харков, като са били запалени автомобили. Атакувана е и била по-късно и Одеса, като се съобщава и за жертви и ранени, съобщава УНИАН.

"Преди това пристигнахме в един от районите на града. Информацията за жертви и щети се изяснява", каза кметът Терехов.

По думите му на място е избухнал пожар и са изпочупени стъкла на околните къщи.

Украйна и тази нощ под руски огън

Украйна и тази нощ под руски огън

От полунощ е в сила тревога за въздушна атака в Полтавска, Сумска и Харковска области

"Към този момент няма пострадали. Счупени са прозорци на няколко високи сгради, две коли са изгорели до основи, има щети по гаражи. Отстраняването на последствията продължава", каза Олег Синегубов, председател на Областната държавна администрация.

Един от "шахедите", които руските войски пуснаха през Харков, се е озовал в двор в квартал Шевченковски, каза Дмитрий Чубенко, говорител на регионалната прокуратура, пред Suspilna Kharkov.

По думите му са били нанесени щети на четири автомобила и около десетина гаража. Изпочупени са прозорци и на повече от десет апартамента в близките високи блокове.

Руснаците са извършили и атака с дронове на Одеска област. Според Южните отбранителни сили няколко групи дронове са се насочили към района от Черно море. Впоследствие се появи информация, че дронове се движат от южната част на региона в посока Одеса. Тревога е обявена и в Николаевска област.

По-късно ръководителят на Одеската ОВА Олег Кипер съобщи, че през нощта в Одеса са пострадали жилищни многоетажни сгради поради руска атака от дронове.

Според Кипер в резултат на атаката на руски дрон в Одеса вече са известни седем ранени цивилни, сред които едно дете - 3-годишно момче, което е получило охлузвания на крака, като сега е под наблюдението на лекари. Шестима възрастни са в средно тежко състояние.

Осем са дроновете, пуснати в Одеска област, седем са свалени, а един се врязал в девететажна жилищна сграда. Загинали са двама души, а разчистването на отломките продължава. Има граждани, с които няма връзка и се водят за изчезнали.

Украинските ВВС: Минус на още един руски Су-34

Украинските ВВС: Минус на още един руски Су-34

"Победата на земята се кове в небето"

На място продължават да работят специалисти. Отломките се разчистват и под тях може да има хора.

През тази нощ Украйна е атакувана от 17 дрона, 14 от които са били свалени, съобщиха тази сутрин военновъздушните сили на страната. Освен безпилотните апарати тип "Шахед", три авиационни ракети Х-59/Х-35 са пуснати по украински територии.

Още един мъж е загинал от дрон в Харковска област тази нощ. Апаратът е попаднал в къща.

По последни данни в Одеса четирима души, сред които 3-годишно дете, са загинали при атаката, а други осем са ранени.