Броени дни преди евровота реномираният сайт mepranking.eu публикува класация за активността на представителите в Европейския парламент. На шесто място след председателя на ЕП и председателите на политическите групи, прави впечатление името на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки, който е единственият българин в челните 20 места.

Това е поредното доказателство за упоритата му борбата през последните пет години за защита на българските интереси в Брюксел.

Европейският парламент е трибуна, от която Джамбазки брани националните позиции и постига резултати в полза на своите избиратели. Основни акценти в неговата дейност са борбата с двойните стандарти в ЕС, признаването на съществуването на българско малцинство на територията на Албания, пакет "Мобилност" и защитата на българския транспортен бранш, замразяването на преговорите с Република Турция за членство на ЕС, овладяването на миграционната криза и защита на външните граници.

Джамбазки се ангажира да продължи тези свои битки и през следващия мандат на Европейския парламент, поставяйки интересa на българските граждани и на страната ни над всичко.

Снимка 424222

Източник: ВМРО