С личния си автомобил "Мерцедес" ретро модел експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в училището в Банкя, за да упражни правото си на глас.

Той гласувал за предвидима и единна България. От утре трябва да бъдем толкова единни като нация, толкова са тежки проблемите на границата и отвъд нея, че да мине днес и от утре нацията да бъде като един човек, пожела си Борисов.

Той е доволен, че снощи сме размазали холандците на футболната среща между България и Холандия, завършила с победа на нашите момечта с 2:0. Той поздрави нашите футболисти за проявения дух и характер по време на мача.
"Аз мисля, че българите сме такива - когато ни подценят, показваме най-доброто", отчете лидерът на ГЕРБ.

Той пожела успех на всички в изборния ден и призова хората да упражнят правото си на глас.

От утре народът да бъде единен, отново настоя Борисов. Това ми е мечтата, обяви той.

По повод ситуацията в Турция, лидерът на ГЕРБ бе лаконичен и каза, че ако днес българите му отредят да управлява, в следващите дни ще направи сериозни коментари по темата.

Много неща трябва да се направят, бе краткият коментар на експремиерът. И от Европа, и от Турция трябвало да се направят компромиси, за да се запазят мирът и спокойствието.

Този тон и тези действия са пагубни първо за България. Те са големи държави (Европа), ние сме на границата, коментира още той. По думите му, днес българите трябвало да изберат кой да води политиката в тази посока.