Червените искат разговор с финансовия министър Владислав Горанов за намаляване на ДДС върху хляба. Поводът е евентуалния скок в цената на насъщния. От БСП са притеснени заради поскъпването на хляба.

Хлябът влиза всеки ден във всеки дом, обясни тя. Затова и съпартийците й търсят мерки, за да не се усети поскъпването на насъщния. Изход левицата вижда в намаляване на ДДС за хляба. Те предлагат данъкът да стане 5%.

Хлябът поскъпна в няколко града

Хлябът поскъпна в няколко града

Мотивът е в по-скъпото брашно и енергоносители

45 милиона лева по-малко в бюджета ще струва тази мярка. Очакванията са диференцираният ДДС върху хляба да изсветли сивия сектор. Има риск от евентуална спекула, според левите. Намаляването на ДДС на насъщния трябва паралелно да върви със засилен контрол.

Червените искат старт на разговора върху намаленото ДДС върху хляба евентуално. Само България и Дания нямат такова диференцирано ДДС.

Искаме този разговор на прага на обсъждането на новия бюджет, подчерта Нинова и допълни, че ще бъде внесена съответната поправка.

Порожанов говори с търговските вериги, за да не поскъпва хлябът

Порожанов говори с търговските вериги, за да не поскъпва хлябът

Нямало чума в стадото на баба Дора, което бе евтаназирано

На въпроса на News.bg ще разговарят ли с управляващите, след като финансист номер едно Владислав Горанов вече заяви, че темата за 5% ДДС върху хляба е подходяща за друг финансов министър, но не и за него, Корнелия Нинова отговори: "Никога не е безсмислено да водим стойностни разговори.".

Тя е оптимист, че може да го убеди, защото доскоро той се е застъпвал за плоския данък, а сега отворил темата за отмяна на плоския данък и е допуснал прогресивно облагане. "Не искаме да се проваля бюджета. Не искаме популистки да се раздават пари", изтъкна соцводачът.

Левите искат разговори за 5% ДДС с аргументи и числа. Каним и господин Горанов на този разговор, посочи соцводачът. Да седнем и да си говорим с аргументи и да си подредим държавата, настоя още Нинова.

Нинова поиска отново оставката на целия кабинет

Нинова поиска отново оставката на целия кабинет

Президент и премиер спорели за смяната на един с друг неподходящ министър