Продължението на първото заседание на НС, което ще се проведе в четвъртък, ще донесе повече мъдрост от политическите партии. Вяра в това изрази в кулоарите на парламента след двукратното фиаско да бъде избран председател на законодателната институция Рамадан Аталай от Движението за права и свободи.

"Нека да седнат политическите лидери и да изберат председател. Вярвам, че утрешният ден ще бъде по-мъдър. ДПС се опитва да създаде тази среда, която е необходима за да функционира Народното събрание и оттам нататък да се направи втората стъпка - да се направи правителство и да се създаде мнозинство. Ако не се създаде мнозинство, то пътят е предначертан - отиваме на избори", каза народният представител.

Като "дребни схеми" определи той пък възможните варианти и спекулации за възможна игра с форума, както и за това ДПС дали ще подкрепи компромисен вариант от друга партия. "Навлизате в създаване на схеми. Обществото не очаква никакви схеми, обществото си даде гласа и очаква Народното събрание да избере председател."

Аталай не спести критики както към "Продължаваме промяната", така и към ГЕРБ. "Ще видите, че този път избирателят ще прецени много точно и ясно кой доведе страната до това положение и кой не иска да поеме управлението. Едните ги е страх да вземат управлението, другите от неопитност явно емоциите надделяват, искат да вземат властта, но не могат."

Новите депутати търсят първия сред равни в залата

Новите депутати търсят първия сред равни в залата

И ДПС излязоха с номинация за шеф на парламента - Йордан Цонев