ДПС първи ще има думата по време на диспутите по БНТ и БНР в кампанията за предстоящите местни избори.

Това стана ясно след жребия, който изтеглиха членовете на ЦИК, като по-късно днес ще стане ясна и поредността на партиите в кампанията за референдума.

В държавните медии, организиращи предизборни дебати, Движението за права и свободи получи първия номер, а от парламентарно представените партии БСП ще бъде четвърта поред.

На БДЦ се падна фаталното 13. Атакистите ще дебатират под № 24, а АБВ и Реформаторският блок ще се изявяват под номерата 37 и 38.

Подобни конкурентни позиции им бяха отредени и в жребия за поредност за излъчване на предизборни клипове, където формацията на Георги Първанов е под номер 10, а реформаторите са под № 11. В диспутите ГЕРБ е чак на 56-та позиция, а при излъчването на клипове и други предизборните материали е под № 51.

В националните медии партията на Велизар Енчев „Движение за радикална промяна „Българска пролет" спечели първото място за излъчване на клипове и други агитационни материали, следвана от Политическа партия „Кауза за България" и ПП Български социалдемократи.

„Атака" ще бъде на 15-то място, а партията на Татяна Дончева „Движение 21" ще излъчва клиповете си под №18. ДПС е на 21-во място, а БСП са 30-ти поред.