ГЕРБ се нуждае от силен партньор. ГЕРБ не се нуждае от комплексиран партньор, който да повишава градуса на напрежението и да смятаме, че това е правилният път за силна и обединена България.
С тези думи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се обърна в пленарна зала към Реформаторския блок.

Цветанов поиска думата минути след като депутатите приеха окончателно промените в Конституцията и ги определи като успешно начало на съдебната реформа.

"ГЕРБ и РБ трябва да бъдат силни партньори, които заедно с останалата парламентарна подкрепа дават възможност за правене на политики", посочи Цветанов и благодари на Патриотичния фронт и на АБВ.

"Това е парламентът и това са парламентарно представените групи, които българските избиратели определиха да представляват 43-тия парламент", констатира Цветанов.

Той се зачуди защо трябва да се прави експеримент и да се подлагат на изпитание народните представители и българските избиратели и да се отправят послания за предсрочни избори.

"Днешното управление е без алтернатива", отсече зам.-шефът на ГЕРБ. Според него всеки, който казва, че трябва да се подаде оставка и да се избере нов Министерски съвет, има несъстоятелна теза.

Цветанов се обърна към министъра на правосъдието в оставка Христо Иванов и го прикани ако иска да се случи съдебната реформа, да остане в този процес.