"Движение България на гражданите" дари на хората от Дома за инвалиди в Асеновград козунаци и великденски яйца и курабии, съобщи БТА.

Дарението на 43-мата настанени в дома за хора с увреждания в Асеновград е осигурено от членове и симпатизанти на асеновградската организация на партията и предоставени от целия екип на партията и кандидатдепутати от 17-и МИР.

„Повечето от хората в дома нямат близки и на празниците остават сами, което е тъжно", заяви втората в листата за Пловдив-област Веска Дункова. С нея бяха и председателят на предизборния щаб за областта Дияна Тапалилова, Апостол Тименов, Йордан Диков и Атанас Чокоев.

По думите й грижите, които полагат за тези хора тук, са добри, но всяка среща с хората отвън им носи допълнителна радост, защото освен храна, топлина, лекарства и грижи както за всички останали, така и тези хора имат нужда от внимание и разговори.

„Не трябва да късаме духовната връзка с хора, които по някаква независима от тях причина са възпрепятствани сами да осъществяват контакти с обществото", допълни Дияна Тапалилова.