Ако служебното правителство не застане с ясна, неутрална кампания и не осигури най-добрите доставки на природен газ България, а се занимава с участие в предизборната кампания, за да може да прокара зависимостта - това ще има сериозна гражданска и политическа реакция в България. Това каза пред бТВ съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Той даде за пример създаването на щаб и "истеризиращи послания на служебния кабинет", които по думите му плашат хората.

"Правителството трябва да разбере ясно, че има политически сили и граждани, които няма да спрат. Протестите не ги организираме ние, има активни граждани, които излизат сами", каза той.

"Тук не е Москва!" кънти между МС и президентството

"Тук не е Москва!" кънти между МС и президентството

От партията са против това да се стига до нови споразумения с "Газпром" за доставки на газ

ДБ дори предлага да се ограничи обхватът на действие на служебните кабинети в законодателството - "очевидно трябва да има някакви корекции".

Иванов поясни, че ДБ предлага коалиция на "Продължаваме промяната", която почива на разбирането, че трябва да се конструира политическа сила, която поставя условия за добро геополитическо бъдеще на България, а не да се чудим "на кои червени линии да залагаме".

Съпредседателят на ДБ уточни, че имат "стабилна подкрепа", но имат притеснения, че ако не се обединят - хората ще се разделят.