От "Има такъв народ" ще отговорят на отправената покана на ГЕРБ за разговори за съставяне на правителство чрез писмо. Такъв бе лаконичният коментар на депутата Ивайло Вълчев пред журналисти, след като стана ясно, че най-голямата парламентарна група в 45-то Народно събрание - тази на ГЕРБ са изпратили официална покана към партията на Слави Трифонов.

Вълчев посочи, че е твърде рано да се каже дали от партията ще отидат на срещата, като помоли медиите да го питат след малко. "Само след малко ще има официално становище от нашата група, а за медиите най-вероятно някои от нас ще има удоволствието да излезе да обяви нашето решение", каза още Вълчев.

Припомняме, вчера такава покана бе отправена към "Демократична България", които отказаха изобщо среща с ГЕРБ

Мандатът се намира в момента в партията на Бойко Борисов, номиниран за премиер е Даниел Митов, бивш външен министър от квотата на РБ във второто правителство на Борисов, което беше на база коалиционно споразумение. Митов обяви, че разговори за подкрепа ще се водят с ДБ и ИТН и ако те не постигнат успех, мандатът ще бъде върнат още днес следобед. Намерението бе потвърдено и от лидера на ГЕРБ на излизане от болницата вчера.

Вчерашния отказ за разговори от страна на "Демократична България" Даниел Митова определи като политически незряло поведение.

анкета

Какво правителство ще имаме?

Виж резултати

На ГЕРБ 10.4%

На ИТН с плаваща подкрепа 20.7%

Всички срещу ГЕРБ 14.1%

На БСП и ДПС 2.1%

Служебно правителство 52.8%