"Четохте ли текста на Конвенцията? Появи ли ви се желание да облечете рокля и да обуете копринени чорапи? Няма такива текстове в Истанбулската конвенция". С тези въпроси и отговори вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БиТиВи темата с Истанбулската конвенция.

Никъде не пише за трети пол, изтъкна той. Социален стереотип е мъжът да цепи дърва, а жената да прави баница, поясни вицепремиерът.

Шалом и ЦИДС искат ратификация на Истанбулската конвенция

Шалом и ЦИДС искат ратификация на Истанбулската конвенция

Организацията на евреите в България "Шалом" и Централният израилтянски духовен съвет категорично се обявяват против всяка форма на насилие

Рециклирани тези вижда Дончев в споровете по конвенцията. Нека да тече дискусия, колкото време е необходимо, нищо на инат, настоя той.

Нормално било да има различни мнения между отделните институции, стана ясно от коментара му за отношенията с президента.

Уволниха председателката на ДАЗД заради насилието в дом „Хризантема“

Уволниха председателката на ДАЗД заради насилието в дом „Хризантема“

По искане на премиера Борисов...

Той коментира и дом "Хризантема" в Габрово. Всеки, проявил нехайство, ще си понесе отговорността, подчерта той. Текат проверки на няколко служби - ДАЗД, МВР, прокуратурата. Проверка на всички подобни институции няма да е излишна, смята вицепремиерът.

Персоналът трябва да е обучен, иска Томислав Дончев. Деинституционализацията е правилния път, категоричен е той. 238 деца са починали в домовете от казармен тип преди да тръгне в ход деинституционализацията.