Целта на партия “Демократи за силна България” на парламентарните избори е да стане първа политическа сила в дясното пространство.

Това заяви председателят на партията Иван Костов в доклада си пред Първото Национално събрание на ДСБ.

Като цел на партията Иван Костов определи спечелването на такъв резултат на изборите, който да позволи ДСБ да има достатъчно голяма парламентарна група в парламента, която да позволи да реализира дясно управление на страната.

Костов бе категоричен, че партия ДСБ е готова да влезе в предизборна кампания.
По думите му в почти всеки многомандатен избирателен район са изградени областни структури от регионални координатори, предизборни щабове и партийни арбитражи.
В Софийска област и Кърджали процесът ще приключи следващата седмица, така че и там ще могат да изпълнят решенията на Националното събрание за номиниране на кандидати за народни представители.

Лидерът на ДСБ заяви, че целите, които си поставя партията са постижими. Те са формирани на базата на анализ на заявените от общинските предизборни щабове на партията намерения за изборите, уточни Костов.

“За нас е безспорно, че без ДСБ не може да се формира дясно управление в България, каза Костов.

В словото си той подчерта, че националното ръководство ще предложи националното събрание да реши партията да се яви на изборите под името “Демократи за силна България”.

Той припомни, че ДСБ ще бъдат отворени за политически партньори, с които имат общи принципи.

Обобщавайки свършеното до момента, Иван Костов подчерта, че на фона на разпадането на политическите партии в България демократите за силна България са създадали партия с масова подкрепа от хората.
Подкрепиха ни общо 18 382 души, от които 12 657 члена и 5725 регистрирани симпатизанти, посочи лидерът на партията.

Костов коментира в своя доклад, че за последните 9 месеца "фасадата на старата десница се е олющила" и е станала видима причината за учредяването на ДСБ.
Хората, които учредихме ДСБ не могат да бъдат накарани да избират между две софийски групировки - тази на Софиянски около Общинска банка; или тази на Надежда Михайлова и Любен Дилов-син около „Софийски имоти”.
И двете групировки станаха скандално известни - едната, че открадна управлението на Общинска банка от Столичния общински съвет, а другата, че хариза част от Южния парк на София на организираната престъпност и мафията (според собствените им думи), заяви Иван Костов в своя доклад.