Независимият кандидат за президент Меглена Кунева, бивш еврокомисар, заяви пред журналисти в Сливен, че поредният доклад на ЕК за напредъка на страната в сферата на правосъдието и вътрешния ред, поради липса на достатъчно резултати, е написан с много остър език.

"Много остър език. По-остър от миналия доклад. Преведено това означава - ако не сте разбрали миналия път какво казахме, сега ще го кажем още по-ясно", посочи Кунева.

Тя отбеляза, че в доклада се съдържат "няколко любезни фрази" за наличие на политическа воля в управляващите, но и не може да не се забележи липсата на похвала за нито една от правоохранителните институции и впечатлението за липса на екипност в усилията за постигане на резултати.

Като пример за това тя посочи неподкрепения от мнозинството в парламента законопроект за гражданска конфискация за незаконно придобито имущество.

Меглена Кунева определи взривовете тази нощ в София като изключително тревожен сигнал и според нея те час по-скоро трябва да бъдат разкрити чрез бързи, концентрирани и решителни действия на МВР.

Кандидат-президентската двойка Меглена Кунева и Любомир Христов днес в Сливен се срещнаха с местния инициативен комитет в тяхна подкрепа.

В него са включени двайсетина души - сред които има известни имена, като бившия областен управител на Сливен по време на правителството на НДСВ Иван Благоев, лекари, юристи, бизнесмени, учители, музиканти.