Реформаторският блок отказа среща с лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Нямаме какво да обсъждаме с тях, нито да преговаряме за каквото и да било", заявява Найден Зеленогорски от името на ръководството на Парламентарната група на РБ.

Позициите на Блока по важните политически въпроси ще бъдат оповестени в пленарната зала на парламента и пряко пред обществото, а не в двустранни формати с БСП.

Нинова кани на разговори лидерите на партиите в парламента

Нинова кани на разговори лидерите на партиите в парламента

Получила съгласие от тях, че не трябва да се допуска политическа нестабилност

Реформаторският блок настоява за вземане на решенията в открит общ формат на всички парламентарни сили, а не на отделни срещи с неясен дневен ред и обслужващи не публичните, а тесни партийни интереси, заявява още Зеленогорски.

Утре предстои заседание на ПГ на Реформаторския блок. Като съпредседател Зеленогорски ще настоява да бъде подкрепена в зала оставката на правителството.

Припомняме, днес лидерът на левицата Корнелия Нинова проведе поредица от срещи с парламентарно представените политически партии.
Тя насрочи разговори след съкрушителната победа на Румен Радев на президентските избори и оставката на премиера Бойко Борисов.

Днес от БСП не направиха изявление след срещите, като обявиха, че това ще стане утре, след като разговорите бъдат приключени, т.е. след срещата с Реформаторския блок, за която стана ясно, че изобщо няма да се състои.

На разговори при Корнелия Нинова се явиха Обединените патриоти, ДПС, БДЦ и АБВ, начело с лидера си Георги Първанов. 

Преди това стана ясно, че Корнелия Нинова не е канила ГЕРБ на разговори.