Патриотите бяха лаконични след срещата с БСП в парламента.

Консултациите, инициирани от лидера на БСП Корнелия Нинова, започнаха с Патриотичния фронт.

В залата дойдоха двамата съпредседатели на Патриотичния фронт - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, но придружени от партньорите си от изборното състезание - "Атака" в лицето на Волен Сидеров.

"Заявихме нашите виждания за 300 лв. минимална пенсия", заяви патриотът Каракачанов след около 40-минутен разговор с ръководството на БСП.
С мотив, че бърза, той не отговори на въпроса дали има път между политическите сили и говорено ли е за Изборния кодекс.

"Говорихме за бюджета", лаконичен бе Каракачанов.

АБВ с идеи за нов бюджет

АБВ с идеи за нов бюджет

Партията на Първанов няма да подкрепи приемането на бюджета

Ако мислим за държавата, не трябва да се държим като водещи в телевизионно шоу в момента. Това заяви Росен Петров от БДЦ, след като минаха по реда си за среща с БСП в парламента.

Нинова кани на разговори лидерите на партиите в парламента

Нинова кани на разговори лидерите на партиите в парламента

Получила съгласие от тях, че не трябва да се допуска политическа нестабилност

По думите му при приемането на бюджета политическите сили започвали да се държат като телевизионни водещи. Изборите не са всичко, отсече Петров. Той се надява в "тази сложна обстановка" парламентът да не заприлича все повече на телевизионно шоу. Повечето политически сили ги избивало на върл популизъм, смята Петров.

"Смятаме, че държавнически отговорно е бюджетът да бъде приет на първо четене", категоричен бе Петров.

За служебния кабинет не са водени разговори, но Петров смята, че е най-удачно новоизбраният президент Румен Радев и настоящият Росен Плевнелиев служебно да съставят служебен кабинет.

На срещата не са обсъждани изборните правила, но БДЦ държи на мажоритарния вот, след като 3,5 млн. българи са го казали. Според Петров предсрочните избори трябва да се проведат по новите правила.

Нинова не е канила ГЕРБ на разговори

Нинова не е канила ГЕРБ на разговори

Тя започва консултации с парламентарно представените партии

Аз се надявам, че парламентът в тази сложна обстановка няма да заприлича все повече на телевизионно шоу, а едно телевизионно шоу да заприлича все повече на парламент.

След срещата на представителите на ДПС с Корнелия Нинова, лидерът Мустафа Карадайъ бе не словоохотлив. Той само подчерта, че са провели първа среща и разговорите продължават.

Срещата с Реформаторския блок ще се проведе утре, тъй като не останало време днес. Червеният лидер Корнелия Нинова обясни пред медиите, че днес няма да прави обобщение от срещите, защото е редно да мине и разговорът с РБ.