С 5 червени рози млади социалисти посрещнаха лидера на БСП Сергей Станишев, който гласува в музикалното училище в столицата. Днес е денят, в който в една демокрация е най-важният ден, защото всичко е в ръцете на хората.

Това заяви червеният лидер след като подаде своя вот. По думите му хората имат уникалния шанс веднъж на 4 години да променят нещата. Затова в една свободна държава, няма по-важен ден, категоричен е Станишев. Аз лично гласувах за промяната, изтъкна той.

Лидерът на столетницата припомни как през последните години са провалени много неща в страната ни и хората живеят изключително бедно. Нужна е радиална промяна, дълбока промяна в начина, по който функционират институциите, в ролята на държавата в икономиката, в социалните отговорности на държавата, подчерта той.

Гласувах децата ми да останат в България, да се гордеят с нашата страна като европейска страна, в която всеки е свободен, обясни още Сергей Станишев. Той гласувал за това да се прочисти въздуха.

Това, което беше разкрито вчера по същество е заговор срещу свободата, срещу Конституцията, срещу демокрацията, смята още червеният лидер.

Мащабът на разкритията от вчера, по думите му е огромен и поръчителите трябва и ще понесат цялата отговорност. Според него не се знае дали заловените вчера 350 000 бюлетини са цялата партида, не се знае дали още толкова не циркулират из страната с цел да се подмени вота. Той определи вчерашната случка като предизвикателство, но заяви : „Сега е време за гласуване".

Соцлидерът увери, че левицата ще направи и невъзможното да се гарантира честния вот на избирателите. Днес всеки един от нас трябва да покаже, че той е господарят на държавата, а не някаква групировка и политическа клика, настоя още Сергей Станишев. Според него служебното правителство не си е свършило работата, защото именно служебният кабинет е бил натоварен със задачата да организира честни избори. Според лидера на БСП ако е имало технологичен брак, той е трябвало да бъде унищожен до 8 май.

По думите му страната ни в този момент се нуждае от стабилно правителство. Той бе категоричен, че ударът срещу имиджа на страната ни с вчерашните разкрития е голям. Подобни неща не бива и не могат да се случват в една европейска държава, категоричен е Станишев.