9550 подписа, събрани в две екоторбички, внесоха в ЦИК представители на партия „Зелените."
Това обаче не е всичко - те обещаха, че утре ще довнесат още около 1500 подписа, които пътуват към столицата.

Това са реални подписи, събрани през последните 10 дни в много тежки климатични условия, коментира на излизане от Комисията съпредседателят на партията Борислав Сандов.

Той изтъкна, че младите хора, каквито са предимно „зелените", са доказали, че могат да бъдат обединени зад различни каузи.
Трябва явно да се влезе вътре в парламента, за да може да има повече прозрачност, граждански контрол и гражданско участие, заяви Сандов.

„Зелените" отиват сами на изборите, но Сандов поясни, че те като принцип са вътрешна коалиция на хора с каузи и които работят по определени теми, част от зелените политики.

Ние ще се явим задължително само като „Зелените", но нашите листи ще бъдат творени за активни граждани, които защитават обществения интерес и са припознали нашите ценности, поясни още съпредседателят на партията.
Ние се надяваме, че най-накрая ще имаме депутати, които ще променят начина на водене на политика в България, коментира още той.

Сандов добави и че техните лица са лицата от протестите, в които са участвали до момента и които искания са били подменени.

„Зелените" нямат опасения за регистрацията си в ЦИК, но не пропуснаха да отбележат порочната според тях практика на броене на подписките.
Те апелираха за следващите избори да се направи така, че всеки гражданин да може да провери дали съвсем случайно, без да знае не присъства в подписките, с които са се вписали политическите партии.