Вотът на недоверие се инициира от група партии, които би трябвало да нямат нищо общо помежду си. Това отблъсква техните избиратели, коментира пред БиТиВи лидерът на Атака Волен Сидеров.

Той бе категоричен, че сините симпатизанти -  на СДС и на ДСБ, не приемат факта, че партиите им застават на страната на БСП и ДПС. Те са в шок от това, подчерта националистът.

Въпросът е дали има алтернатива на управлението. Самият Мартин Димитров казва, че няма. Тогава защо застават зад вота на недоверие, попита Сидеров.

Той за пореден път изтъкна, че няма как "Атака" да застане на една позиция с ДПС.

На въпрос защо преди няколко месеца, след инцидента пред джамията в София, от "Атака" поискаха оставката на Цветан Цветанов, а сега имат намерение да го подкрепят при вота, Сидеров отговори, че МВР си е свършило работата и е започнало досъдебно производство във връзка с инцидента. Той обясни, че в първия момент вицепремиерът не е реагирал адекватно, защото не е бил в България и не е бил достатъчно добре запознат със случая, но впоследствие са водени разговори и полицията наистина е започнала да работи.

По думите му министърът на икономиката Трайчо Трайков е много повече за отстраняване, отколкото Цветанов. Като аргумент лидерът на "Атака" изтъкна, че икономическата политика на кабинета върви в грешната посока.

Запитан каква би била позицията на партията, ако бъде внесен вот на недоверие за икономическата политика на кабинета, Волен Сидеров заяви, че това може да бъде предмет на обсъждане.

Аз още през 2009 година, при откриването на Народното събрание, казах каква политика би трябвало да се води. Това, че в определени области ГЕРБ не я води, си е за тяхна сметка, ще бъде оценено от хората и ще се отрази на резултатите им на парламентарните избори, коментира той.

По думите му "Атака" продължава да следва антиколониалния икономически модел.

По думите му, преди да се правят някакви по-точни анализи и прогнози, е много важно кой ще е кандидатът на ГЕРБ. Сидеров прогнозира, че на президентските избори ще отиде на балотаж най-вероятно срещу кандидата на управляващите.

По темата с напусналите депутати от "Атака" и договорите за гаранции по кредити на офшорни фирми лидерът на националистите заяви, че става въпрос за "предателство" и добави: Те нямат никакви други идеи в главата си, освен как да забогатеят бързо по време на мандата си.

Сидеров бе категоричен, че няма отношение към тези заеми и документите, които депутатите от "Атака" са подписали, са си лично техен проблем. Той отказа да отговори на въпроса кога е разбрал, че народните представители от групата са подписвали подобни документи.