С червена роза и торта, и двете с надпис "Иво Атанасов президент", създателите на едноименната група във Facebook уважиха медиите.

Номиниралите кандидатурата на Иво Атанасов за президент на левицата се оплакаха, че националното ръководство на столетницата не се вслушва в гласа на народа. Над 4000 са се присъединили към групата.

Досега обаче на пресконференции лидерът на БСП все споменавал Иво Атанасов като ярка партийна кандидатура, но не е споменал, че зад него стоят хиляди граждани. Доверието се събира капка по капка, но се пилее с шепи, посочи Иво Атанасов и обясни, че се включил в групата, когато тя събрала 2000 поддръжници.

Той подчерта, че целта на групата е да се чуе гласът на хората още във фазата на номинациите.

Целта ни е да променим партиите, изтъкна Атанасов, според когото партиите трябва да се вслушват в гласа на народа. Иво Атанасов е категоричен, че не би се кандидатирал за президентския пост като независим.

Той критикува досегашната политика на ръководството на БСП, което допуснало номинациите за кандидат президент вътре в партията да достигнат 40 и да се превърнат, по думите му, "в нещо като лентичките на Бойко Борисов".  Според Атанасов Бойко Борисов не е неудобен опонент за Дондуков 2.

На въпрос на News.bg дали като президентски съветник Атанасов е разговарял с Георги Първанов за номинацията му и дали държавният глава вижда в негово лице своя наследник, той отговори с думите на президента преди време в Кюстендил, който на подобен въпрос отговори: "Това, че Иво Атанасов е мой секретар показва, че ценя високо политическите му качества, а това, че вие го номинирате показва, че моята кадрова политика е сполучлива".

Ирена Иванова е от инициаторите на групата. Тя не е член на БСП, но категорично застава зад Иво Атанасов. Заставам твърдо зад тази личност, която събира в един микс това, което трябва да бъде президента, категорична е тя.

Според нея народът е уморен от лъжи и хората искат да бъдат убедени в това, за което гласуват. Димитър Попов, друг участник в групата, изтъкна, че БСП е загубила битката на морала. Според него Иво Атанасов е човекът, който ще върне вярата в морала на политиците.