С 20% на годишна база е нараснал пътният трафик. Това стана ясно от брифинга на вътрешния министър Иван Демерджиев в Министерски съвет във връзка с готвените мерки за облекчаване на трафика на Дунав мост при Русе, където от дни струпването на тирове, чакащи да преминат границата, е огромни и не само затруднява ежедневието в града, но и създава предпоставки за катастрофи. Иван Демерджиев лично е пътувал до Русе заради затрудненията в трафика.

Увеличението на трафика не се дължи само на войната в Украйна, смята вътрешният министър.

Трайното решаване на тези проблеми обаче трябва да обхване покритие от пункта "Капитан Андреево", където влиза трафикът, до северната граница, където камионите напускат страната, изтъкна МВР шефът. Проблемите са набелязани, увери Демерджиев.

Трима заместник-министри са ангажирани с решаването на проблема - от МВР, МТ и МРРБ. От вчера е в ход план, при който камионите се спират и периодично се пускат, за да няма натрупване на опашки от тирове на критични места.

Демерджиев обеща трайно решение на проблема. той не посочи конкретни други стъпки, които ще се предприемат. 

Граничните пунктове с Румъния и Сърбия са силно натоварени

Граничните пунктове с Румъния и Сърбия са силно натоварени

Особено натоварен е Дунав мост в Русе

Припомняме, и началото на правителственото заседание беше посветено на темата за пътищата, катастрофите и действията на МВР. Служебният премиер Гълъб Донев за втори път в рамките на една седмица поиска от МВР да се предприемат действия за предотвратяване на катастрофите, които отнемат човешки живот. 

Гълъб Донев очаква засилени мерки от МВР за пътна безопасност

Гълъб Донев очаква засилени мерки от МВР за пътна безопасност

Премиерът благодари на гражданите, които са се притекли на помощ