От действията на Централната избирателна комисия може да се напише цял учебник как не трябва да се работи по време на избори.
Това каза във Варна Мария Капон - лидер на ЕНП и кандидат за президент. По думите й ЦИК демонстрира колективна безотговорност и не осигурява прозрачност в работата си.

Капон уточни, че има много сигнали от цялата страна за оказван предизборен натиск върху хора и ЕНП е сезирала съответните ОИК и прокуратурата. Тя обаче изрази съмнение, че ще има реални резултати от жалбите.

Няколко партии организират в четвъртък шествие в София с призив за произвеждане на честни избори в страната, съобщи Капон.

Лидерът на ЕНП посети Варна, за да изрази отново подкрепата си за кандидата за кмет от коалиция "ДА за Варна" Антон Луков.

Местната ОИК е сезирана за нарушения в предизборните материали на кандидата за кмет на ГЕРБ Кирил Йорданов, посочи Капон. По думите й на част от билбордовете и плакатите липсва текстът, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Не е посочено и коя партия всъщност издига кандидата.