Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов успя да избяга на Николай Бареков и влезе необезпокояван в президентството за КСНС.

Шефът на НСО генерал Тодор Коджейков също безпрепятствено влезе през един от страничните входове на сградата на президентската администрация.

Припомняме, Бареков се зарече вчера той и хората му с телата си да преградят пътя на Борисов и Цветанов към президентството.

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев също влезе през един от страничните входове на президентството. И вътрешният министър Цветлин Йовчев успя да се убеди лично в добрата работа на своите подчинени и въпреки освиркванията успя да влезе необезпокояван в Президентството.

Веднага след него влязоха и председателят на НС Михаил Миков и лидерът на БСП Сергей Станишев. И премиерът Пламен Орешарски „се спаси" от протестната блокада.

Главният прокурор Сотир Цацаров и лидерът на ДПС Лютви Местан влязоха в 13.57 часа. Минута след тях влезе и военният министър Ангел Найденов.

От скандиранията „Оставка" и „Мафия" не се уплаши единствено министърът на външните работи Кристиян Вигенин, който макар и в последните минути влезе през парадния вход на президентската институция.

Волен Сидеров дойде 12 минути след началото на КСНС.