Мощни освирквания и възгласи "турски мекерета" посрещнаха председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, номинираната за премиер шахматистка Антоанета Стефанова и депутата Ивайло Вълчев, след като върнаха мандата за съставяне на правителство.

Тошко Йорданов посочи, че още в началото преди изборите заявили от партията, че няма да правят коалиции с партии на статуквото. Ние нямаме необходимия брой депутатите за съставяне на правителство, така че беше ясно, че правителство няма как да направим, изтъкна Йорданов.

ИТН не изненада и моментално върна мандата

ИТН не изненада и моментално върна мандата

Антоанета Стафанова: Спазваме своето обещание - без безпринципна коалиция

"Оттук нататък е много близко до здравия разум, че най-вероятно този парламент няма да изкара повече от месец, което означава, че трябва да се направи най-необходимото - да има долу-горе нормален Изборен кодекс за следващите предсрочни избори", категоричен бе той.

Мажоритарни избори в един месец не могат да се направят, но всички лъжи, че ИТН не искат мажоритарни избори, вчера това лъсна и в правна комисия, коментира Йорданов. ИТН предложили да има такива за следващите избори. Вижте кои и как гласуваха, призова депутатът на ИТН и допълни, че ГЕРБ разигравали цирк.

Изборните правила са важни, но по-важни са хората, настоя Нинова

Изборните правила са важни, но по-важни са хората, настоя Нинова

Социалистите недоволстват, че техни предложения не са включени в дневния ред

Активистите на ВМРО "изпратиха" с викове "оставка", "турски мекерета", "мутри вън" и "еничари" тримата представители на ИТН до източния вход на Народното събрание. Чуваше се и скандиране "Тошко - позор, оставка, съд, затвор!".

ДПС - специалисти при съставяне на кабинет с трети мандат, но нямало да ползват услугите им

ДПС - специалисти при съставяне на кабинет с трети мандат, но нямало да ползват услугите им

Пламен Киров предполага, че президентът ще връчи третия мандат на БСП

Президентът Румен Радев не връчи веднага мандата, въпреки че беше уверил, че няма да забавя процедурата. Държавният глава изрази надежда предоставеното време да бъде инвестирано в диалог и изграждане на доверие между политическите сили, тъй като България има нужда от стабилно правителство. На този етап няма информация разговори от ИТН и останалите партии в парламента да са изобщо водени или поне няма официална информация за това.