25 души, между които 8 деца и един диабетик, вече четвърти ден са блокирани от снега в местността Хайдушки поляни, община Смолян, съобщи БНР.

Хората са пристигнали в петък в хижа "4-те сезона" и засега все още имат отопление, но храната и водата им са на привършване.

Хората очакват помощ от събота, 21 януари. 17 пъти са се обаждали на тел. 112, а днес поне 5 пъти. Затрупаният път е 5-километров, а проблемната отсечка е от 200 метра, разказва една от пострадалите Елена Бояджиева.

Касае се за отсечка дълга 4-5 км., която не е почиствана от петък, последно ние видяхме тракторите тогава. Храната вече привърши. Човекът, който е с диабет, няма инсулин.

В Гражданска защита също сме звънели. Казаха, че са изпратени два трактора, за които ние нямаме информация дали са тръгнали да чистят изобщо, съобщи един от потърпевшите.

От Гражданска защита заявиха, че са получили сигнала вчера и почистващите трактори работят, но заради навяванията пътят се затрупва постоянно.

Комисар Красимир Шотаров, шеф на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението", обеща до края на деня да има положителен изход за бедстващите.