За четвърта поредна година Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България ще проведе на 07.12.2018 г. годишни IR награди 2018 г., на които ще бъдат отличени най-добрите директори за връзки с инвеститорите и техните компании въз основа на проведено независимо проучване сред финансови анализатори, институционални и индивидуални инвеститори и други участници на капиталовия пазар.

В конкурса се отличават директори за връзки с инвеститорите в 5 основни категории:

• НАЙ ДОБРА IR ЕЛЕКТРОННА СТРАНИЦА

• НАЙ-ДОБРИ IR ДИГИТАЛНИ ИНИЦИАТИВИ

• НАЙ- ДОБРИ КОМУНИКАЦИИ ЗА СТРАТЕГИЧЕСКО РАЗВИТИЕ, УПРАВЛЕНИЕ И РИСК

• НАЙ-ДОБРИ КОМУНИКАЦИИ С ИНВЕСТИТОРИ И ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА

• НАЙ-ДОБЪР IR МЕНИДЖЪР

През тази година Годишните IR Награди 2018 ще включват и IR Master Class - обучителна програма за 25 най-изявени директори за връзки с инвеститори.

Обучители в програмата ще бъдат водещи чуждестранни лектори в областта на европейската регулация на капиталовите пазари от Великобритания, Турция, Германия, Русия.

Infostock.bg и Money.bg са медийни партньори на събитието. Освен медийното партньорство Infostock.bg ще предостави и награди на победителите в петте категории, а именно "Пакет Премиум" за оповестяване на информация към инвеститорите, публикуване на неограничен брой съобщения от публичното дружество, отразяване на отчетите и по-важните съобщения и новини, PR - съобщения и интервюта в сайта Infostock.bg.

"Ние определено вярваме, че добрите корпоративни политики и диалогът с инвеститорите следва да бъдат поощрявани, поради което държим този конкурс да бъде ежегоден. За нас и нашите партньори Годишните IR Награди са най-голямото специализирано събитие в тази област, което събира ежегодно над 80 участници от капиталовия пазар. Тази година имаме и осезателно чуждестранно участие на експерти по връзки с инвеститорите, както и представители на нашите партньорски организации от Великобритания, Турция, Румъния, Испания, Германия и Русия", коментира Даниела Пеева, Председател на УС на АДВИБ.