В рамките на ден полицията задържа трима шофьори, опитали да подкупят униформени.

При първият случай дрогиран шофьор е опитал да подкупи полицейски служители в София. Случаят е от 15 февруари, когато органите на реда спрели за рутинна проверка лек автомобил в квартал "Изгрев".

Зад волана бил 35-годишен чужденец, който тутакси подал на полицаите две банкноти от 50 лева, за да осуети техните действия. Последвал незабавният му арест.

От направения полеви тест става ясно, че мъжът е седнал зад волана след употреба на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.

Полицаи и катаджии заблуждават шофьор за положителен тест

Полицаи и катаджии заблуждават шофьор за положителен тест

Двама от столичното Първо - РУ и двама от КАТ-София са задържани за подкуп

През вчерашния ден е регистриран още един подобен случай, при който ирански водач опитал да подкупи полицай на АМ "Марица".

Към 12.10 часа на км.107 в свиленградското село Генералово, 65-годишен водач на влекач "Волво" изпреварил колоната от чакащи товарни автомобили, заради което бил спрян от служител на управлението в Свиленград.

С цел да осуети връщането на опашката от чакащи коли, водачът подал 30 евро на проверяващия го младши полицай. Мигновено последвало задържането му, като е бил уведомен дежурен разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство.

Арестуваха 49-годишен мъж след опит за подкуп на полицаи в Димитровград

Арестуваха 49-годишен мъж след опит за подкуп на полицаи в Димитровград

Нарушителят им подхвърлил банкнота от 20 лв.

Полицията в Пазарджик съобщава и за трети случай. Местен жител е задържан, след като предложил подкуп на двама униформени. Това се случило вчера в рамките на спецоперация за активен контрол на територията на цялата област.

Полицейски екип спрял за рутинна проверка автомобил с чужди регистрационни табели, управляван от 46-годишен мъж. Униформените установили нарушение и предприели съставянето на фиш по Закона за движение по пътищата.

С надеждата да се размине с глобата водачът подхвърлил в багажника на патрулката две банкноти от 10 лева. Мъжът е задържан незабавно, а на мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик. Парите са иззети като веществено доказателство. По случая е образувано бързо производство.