Мъж е убит в столичния район Витоша, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за стрелбата е получен около 13.40 часа в столичната полиция.

Към мястото бе изпратен екип от Шесто РУП и СДВР.

Простреляният е 53-годишният Васил Лазов от столицата, който живее наблизо. Открит е до личния си автомобил, паркиран пред дома му.

Стрелбата е станала на ул. "Бяла ружа".

Застреляният е известен на органите на реда за използване на фалшиви документи.

Нас час след стрелбата трупът му беше все още е на улицата, където е станала стрелбата. Продължава огледът на място от дежурна група криминалисти от СДВР.

Деца от квартала са станали свидетели на убийството на Лазов. По техните думи той е застрелян пред дома на брат му Наско.

Те са чули два изстрела. При първия изстрел Лазов все още е бил жив, защото децата са го видели как се опитва да се изправи. След това последвал втори изстрел.
Децата са видели голяма дупка в главата на простреляния и пръснатия на улицата му мозък.

На местопрестъплението дойдоха шефът на СДВР Валери Йорданов и заместник-градският прокурор на София Роман Василев. Преки свидетели на инцидента няма, каза Валери Йорданов. Има такива, които са чули 2 изстрела, допълни той.

Васил Лазов е застрелян пред дома си, докато е свалял багаж от колата си. От 2002 година има 3 регистрации за съставяне и използване на неистински документи, а през 1987 има една присъда от година и 4 месеца за подкуп, каза още директорът на СДВР. Стана ясно още, че в последните 10 години Лазов не е засичан с незаконни дейности.

Предстоят по-задълбочени разговори между разследващите и близките на Лазов, които в момента са разстроени от случилото се. Смущаващо е, че в последните 2-3 седмици имаме няколко такива случая и ви уверявам, че работим активно по тези случаи, с тези думи Валери Йорданов коментира поредното показно убийство. Стана ясно още, че няма данни към момента случаите да са свързани.

Потърпевшите са доста различни като вид на дейност, като години, като криминални прояви и към момента няма установени общи допирни точки, поясни Валери Йорданов. Според шефа на СДВР самият бизнес на Лазов не предполага такава агресия към него, резултатът от който е показният му разстрел.

Според шефа на СДВР Валери Йорданов Лазов се е занимавал с автомобилни застраховки. Все още не може да се каже с колко куршума е прострелян, като е ясно, че един от куршумите го е уцелил в главата.

За последните две седмици това е третият разстрел в София - след тези на Кирил Кирилов и Йордан Динов.