Aвтобус падна в пропаст в централната провинция Антик във Филипините. Броят на загиналите при инцидента стана 17. Това обявиха властите в страната днес, съобщава "Ройтерс".

Автобусът е превозвал десетки пътници. Спирачките му са отказали във вторник следобед, заяви местният губернатор Родора Кадиао на пресконференция. Седем души са в критично състояние, докато четирима са стабилни и се възстановяват, добави тя.

Местните медии съобщиха по-рано за 28 загинали при катастрофата.

Според Кадиао автобусът е пътувал до Куласи в Антик от съседната провинция Илоило, когато спирачките му са се повредили на криволичещ път, след което превозното средство е паднало на 30 метра в пропаст.

Евакуация в Манила заради ново силно земетресение

Евакуация в Манила заради ново силно земетресение

Трусът е с магнитуд 5,9 по Рихтер

"Ние наричаме тази зона завой убиец. Това вече беше вторият автобус, който падна там", уточни Кадиао пред радиостанция DZRH.

Спасителните операции на мястото са спрени, след като всички видими тела бяха извадени, обявиха от управлението на провинцията във Facebook.

"Инженерният проект на този път е много грешен", подчерта Кадиао. — Искам вече да затворя този път. Филипините са известни със своята слаба регулация на обществения транспорт и зле поддържаните пътища.