Втори ден в София текат протести срещу водената от ДКЕВР политика.

По-рано днес на заседание на енергийния регулатор от „Булгаргаз" заявиха, че до края на годината природният газ може да скочи втори път с 15 процента.

Припомняме, от 1 април се очаква суровината да повиши с 15 на сто цената си.

Отделно от това, ръководството на ВМРО и организации на пенсионерите протестираха срещу покачването на цените на тока и исканата такса електромер.

Протестиращите счупиха пред входа на ДКЕВР няколко електромера в знак на несъгласие срещу водената от регулатора политика.

„Елразпределителните дружества може да предложат всичко, но трябва да се провери дали са направени реално разходи или не", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Малко по-късно той, заедно със зам.председателите на ВМРО Костадин Костадинов и Ангел Джамбазки се срещнаха с председателя на комисията Атанас Семерджиев.

Каракачанов подари на домакина българското знаме в знак на това, че държавният регулатор не трябва да забравя за интересите на българските граждани.

По време на срещата от ВМРО заявиха, че са против непрекъснатото повишаване на цените на електроенергията, както и против идеята за налагане на такса мощност на електромерите, тъй като в това няма никакъв резон.

В случай, че комисията удовлетвори исканията на електро-разпределителните дружества за повишаване на цени или нови такси в условията на съществуваща икономическа криза, ВМРО ще организира в цялата страна национални протести, категорична е позицията на организацията.