Ахмед ДоганМнозинството трябва да приключи приватизацията на “Булгартабак” преди решението по въпроса на Конституционния съд, защото то няма да има обратно действие. Това мнение изказа пред журналисти лидерът на ДПС Ахмед Доган.

На въпрос дали Конституционният съд ще спре приватизационния закон, Доган коментира, че законът е вече факт и в скоро време сигурно ще бъдат задействани съответните процедури на приватизацията на основните обекти сред които е и “Булгартабак”.

Доган заяви, че не съжалява за дадената от ДПС подкрепа на президента Георги Първанов при избирането му въпреки, че държавният глада е направил всичко възможно да спре скандалните поправки в Закона за приватизацията.

За мен президентът на страната продължава да утвърждава образа си като необходимия президент, той си изгради образ на един много силен държавник и нямам никакви притеснения, че той ще постъпи против волята си и против принципите, които засягат националната сигурност, държавността и приключването на приватизацията, заяви Ахмед Доган.