<<<Днес в цялата страна се провежда традиционния митинг на КНСБ по случай Деня на труда – 1 май.

митинг <<<Пред събралото се множество в Перник лидерът на синдиката д-р Желязко Христов поиска оставките на четирима министри. КНСБ настоява от правителството да си отидат вицепремиера и министър на икономиката Николай Василев, просветният министър Владимир Атанасов и министрите на транспорта – Пламен Петров и на културата – Божидар Абрашев.

Светът отбелязва Първи май

През месец септември ще се проведе национална стачка, ако правителството не коригира провежданата в момента политика, заяви Желязко Христов. Той призова работодателите да сключват писани трудови договори с наетите работници и да им изплащат достойни заплати.

Синдикални членове и работници на предприятията в Перник издигнаха на митинга лозунги с надписи “Не на съкращенията”, “Стига жълти експерименти”, “Не искаме жълти стотинки”, “Искаме достойно и справедливо заплащане на труда” и “Искаме реални работни заплати, а не декрети”.

<<<На митинг пред НДК, организиран от Коалиция “За България” по случай 1 май, лидери на БСП и събралото се пред НДК множество поискаха оставката на правителството.

БСП може да осигури управление, което се основава на гражданите и законите. С тези думи се обърна председателят на БСП Сергей Станишев към стотиците, дошли на митинга.

Станишев поиска оставката на премиера Симеон Сакскобургготски и на цялото правителство, защото по думите му нещата вече не опират до смяната на един или друг министър.

Лидерът на БСП призова още хората да подкрепят левицата на местните избори.

Румен Овчаров нарече случващото се в България през последните дни сапунен сериал със заглавие “Цар и Генерал” и риторично попита кой носи отговорност за престъпността в страната и за некомпетентната политика.

митинг, сн. bTVЛидерите на левицата обявиха още, че през последните 13 години 1 май е все по-малко празник и все повече протест.

Предвожданото от духов оркестър шествие, в което се включиха над 2000 души, с лозунги “За социална справедливост, мир, работа”, се отправи към Борисовата градина.

<<<С детски песни, танци и балони отбелязаха Деня на труда в Добрич В България отново се налага да се борим за правата си и трябва да започнем от тези за достоен труд, заявиха регионалните лидери на КНСБ при откриването на концерта посветен на Деня на труда. Около 300 души се събраха на площада в центъра на града, за да изразят своята подкрепа към призива на синдикалната организация “Да се обединим за един по-достоен живот”. Детски фолклорни състави и поп формации са подготвили празнична програма, с която ще поздравят жителите на Добрич за празника.

<<<На митинг-концерт по случай 1 май, организиран от ДПС и БСП във Враца, приветствени слова изнесоха представители на местните структури на двете партии. На концерта участват солисти от ансамбъл “Тракия” – Пловдив, както и момчета и момичета от фолклорната формация “Луд гидия”.

<<<Малцина граждани на Плевен дойдоха на централния градски площад, за да присъстват на концерта на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци, организиран от местната структура на КНСБ по случай Деня на труда – 1 май, предаде БНР.

Междувременно пред сградата на Драматичен театър “Иван Радоев” се събраха социалисти и представители на леви партии и граждански организации, които поискаха незабавно решаване на проблемите на хората на труда у нас.