Булгартабак холдингУправляващите се опитват да се измъкнат от кашата, която забъркаха с приватизацията на "Булгартабак Холдинг". Това заяви пред “Дарик радио” заместник-председателят на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов. Според него, целта е да бъде отказана “Тобако Кепитъл Партнърс” да участва в сделката.

Що се отнася до субсидирането от страна на държавата на тютюнопроизводството, Димитър Манолов заяви, че съвсем не смята, че тази продукция се субсидира. Няма по света цигари, които да се продават на цената на нашите, коментира той.

Отделен въпрос е защо през годините беше допуснато да загубим необятния руски пазар. В момента в бившия Съветски Съюз се продават цигари ментета – “Стюардеса”, “БТ”, всички тези цигари, които редовно присъстваха и продължават да захранват руския пазар, който е консервативен и там хората предпочитат да пушат български цигари. Въпросът е кой обаче позволи да бъдат изгубени тези пазари.

В никакъв случай тази продукция не е субсидирана, подчерта Манолов, според когато тютюнът се изкупува на нереално ниски цени.