Желязко Христов Правителството ще сбърка, ако вземе прибързано решение да прекрати процедурата по продажбата на “Булгартабак” на “Табако кепитъл партнърс” преди произнасянето на Конституционния съд в четвъртък – 3 април. Това заяви в Пловдив лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов, според когото законосъобразността на правителственото решение по прекратяване на процедурата ще бъде оспорено.

В тази връзка той обяви, че разполага с информация за насрочено на 14 май дело във Върховния административен съд по искане на “Табако кепитъл партнърс”.

Желязко Христов допълни, че КНСБ продължава да настоява за оставката на вицепремиера Николай Василев. От синдиката са убедени, че отговорност трябва да носят и председателят на парламентарната икономическа комисия Валери Димитров и бившия шеф на Агенцията за приватизация Апостол Апостолов.

Д-р Христов заяви още, че браншовите структури на тютюноработниците ще излязат с решение за ефективна стачка във всички дружества на “Булгартабак”, където не са изплатени заплати на обща стойност от 3 млн. 800 хил. лева.