Манчестър Юнайтед приема Милан в зрелищен сблъсък в Лига Европа. Срещата на "Олд Трафорд" започва в 19:55 часа.

Битката от осминафиналите на втория по сила клубен турнир със сигурност е достойна за Шампионска лига, но по стечение на обстоятелствата двата отбора не са част от надпреварата.

Снимка 519313

Източник: Twitter

"Червените дяволи" имат само две поражения в последните си 25 мача в надпреварата, но и "росонерите" имат добър баланс - само една загуба в последните 11 срещи в Лига Европа.

Италианците ще бъдат без куп ключови футболисти и това ще наклони везните в полза на англичаните.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели очакванията си за двубоя като не скри възхищението си към "росонерите". 

Манчестър Юнайтед: Ще посрещнем Златан топло на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед: Ще посрещнем Златан топло на "Олд Трафорд"

Реакции след жребия за Лига Европа

"Възхищавам се изключително много на Милан. Това е клуб, в който има традиция, история, качество, класа. Топ отбор и страхотен клуб. Когато бях малък, ги гледах много.

Предстои изключителен сблъсък. Искаме да спечелим Лига Европа", заяви Солскяер.

Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира с премерен оптимизъм очакванията си за двубоя.

Пиоли е впечатлен от Манчестър Юнайтед

Пиоли е впечатлен от Манчестър Юнайтед

"Победата над Верона трябва да ни даде по-голяма сигурност"

"Дали това е финал преди финала? Не мисля така, има още много силни отбори, които все още са в турнира. Това е престижен мач между два исторически клуба с велико минало. Сега работим върху това да се върнем към победите и да сбъднем мечтите си. Дали равенството ще бъде задоволително за нас?

Някои мачове просто трябва да бъдат изиграни на максимум и с убеждение. Също така с голямо уважение към отбор, който идва от Шампионската лига. Позитивен резултат ще ни даде важен тласък преди реванша", коментира Пиоли.

Снимка 519311

Източник: Twitter