Колони от трактори затрудниха движението около испанската столица в сряда, докато фермери, протестиращи срещу "прекомерна бюрокрация и недостатъчна държавна помощ", се събраха в центъра на Мадрид, за да потеглят към Министерството на земеделието, предава Ройтерс.

Земеделските производители протестират от седмици в няколко европейски страни - в Полша, Гърция и Чехия в последните дни. Всички те призовават за намаляване на бюрокрацията, свързана с общата селскостопанска политика на Европейския съюз, и разхлабване на екологичните правила на блока.

Докато чакаха пет колони от трактори да стигнат до сборния пункт на централния площад на Независимостта, протестиращите, облечени в жълти жилетки, развяваха испански знамена и звъняха с кравешки звънци, под звуците на музика от високоговорители.

Някои фермери се оплакаха, че полицията не позволява на някои трактори да влязат в Мадрид. Правителството каза, че е разрешено влизането на 500 трактора - тъй като това беше цифрата, дадена от организаторите при искане на разрешение за протеста - докато допълнителни 150 превозни средства не бяха допуснати в града.

Две от петте колони вече са пристигнали, каза правителството, като добави, че единственият инцидент, който трябва да се отбележи, е блокадата на магистрала A42, свързваща Толедо с Мадрид, която беше прекъсната от полицията.

Франция умилостивява фермерите с нов закон за цените

Франция умилостивява фермерите с нов закон за цените

Габриел Атал обеща той да е готов до лятото