Руските въздушно-космически сили (ВКС) унищожиха две терористични бази в отдалечени планински райони на сирийската провинция Хомс.

Това съобщи на брифинг пред репортери генерал-майор Юрий Попов, заместник-началник на Руския център за помирение на воюващите страни в Сирия, цитиран от "Интерфакс".

"Ударите на руските въздушно-космически сили унищожиха две бази на бойци, които бяха напуснали зоната Ал-Танф и се криеха в труднодостъпни райони на планинската верига Ал-Амур в провинция Хомс", каза Попов.

Авиацията на коалицията, ръководена от САЩ, продължава да лети в нарушение на протоколите за деконфликт и в нарушение на сирийското въздушно пространство.

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

"Беше регистриран един случай на нарушение на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързан с полети на безпилотни летателни апарати, които не бяха съгласувани с руската страна, в района на Ал-Танф бяха регистрирани девет нарушения на ден от две двойки Изтребители F-15, двойка изтребители Typhoon и двойка щурмови самолети -10 "Тъндърболт" и самолет за радиоразузнаване и наблюдение MC-12W", каза Попов.

Припомняме, че редовно руски представители съобщават за свои удари срещу джихадисти в Сирия и посочват нарушения на западната коалиция.