"Да оставим тези момчета да спорят помежду си."

Това бе нетипично лаконичния коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за размяната на реплики между премиера акад. Николай Денков и председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

"Имам добра памет, помня, че финансов министър на Радев бе Асен Василев, нека всеки да си носи отговорност за авантюрите. (...) Президентът Радев има право по Конституция да наложи вето", засегна партийният лидер и темата със заканата на държавния глава да наложи вето върху Бюджет 2024.

Що се касае до идеята за продажба на земеделска земя от държавата, което Асен Василев отрича да е истина, ГЕРБ са категорични - биха подкрепили продажба на ненужни и неизползваеми парцели, но не и на плодородна земеделска земя.

Николай Денков: Политическите игри с бюджета са опасни за здравето

Николай Денков: Политическите игри с бюджета са опасни за здравето

След като депутатите не приеха рекордния бюджет на НЗОК

Първата политическа сила в парламента не подкрепили идеята на "Възраждане" да се създаде временна анкетна комисия, която да разследва предполагаемия натиск от Кирил Петков върху министъра на електронното управление Александър Йоловски, защото си има съответните органи, които да разследват, а не това да прави парламента.

"А и смятам, че в следващите седмици трябва да сме много монолитни, сплотени, за да приемем Конституцията, бюджета, важни за страната закони", аргументира се още Бойко Борисов.

В традиционно пространното си изявление Борисов засегна и казусите около зимната обстановка от последните дни, довела до липсата на ток в редица населени места в страната. Лидерът на ГЕРБ възложил на колегите си да разработят законови промени, които да задължават ЕРП-та и ВиК дружества при такива ситуации или да връщат пари на хората, или да понасят сериозни санкции.

News.bg попита Борисов и по друга важна за "некоалицията" тема - готвеното коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП/ДБ, което всички партии заявяват, че искат, но все още не е факт, макар да се готви от месец юни.

"Христо Иванов се подготвя, но се пише бавно. Понеже нали знаете - както викат: Защото знам, че не можеш да четеш бързо, пиша бавно", шеговито отговори експремиерът.

Всички искали коалиционно споразумение, но такова няма

Всички искали коалиционно споразумение, но такова няма

Христо Иванов изготвил първия вариант